با پیشرفت فناوری، استفاده از فناوریهای جدید در گوشیهای هوشمند را شاهد هستیم؛ اما یکی از ترندهای داغ این روزها، استفاده از چند دوربین در گوشیهای هوشمند جدید است.
حتما زمانی را بهیاد میآورید که ملاک انتخاب تلفنهمراه با دوربین قدرتمند، عدد مگاپیسل دوربین بود؛ یعنی آنطور بهنظر میرسید که هرچه عدد مگاپیکسل دوربین بیشتر باشد، حتما گوشی خریده شده دوربین بهتری دارد. اکنون نیز با پیشرفت فناوری و بهبلوغرسیدن صنعت ساخت گوشی های هوشمند، موضوعی مشابه بهنام تعداد دوربینهای موجود مطرح شده است.
حال آیا باید اینطور فکر کرد که هرچه گوشی تلفنهمراه دوربین بیشتری داشته باشد، توان عکسبرداری بیشتری دارد یا خیر؟ آیا اصلا وجود چند دوربین در گوشی هوشمند ما الزامی است یا بهتر است بپرسیم وجود چند دوربین چه قابلیتهایی برای ما به ارمغان میآورد؟ درادامه، با ما همراه باشید تا این موضوع را بهطورکامل بررسی کنیم.
اولین تلفنهمراهبا دوربین دوگانه کدام بود؟
شاید برای شما هم جالب باشد؛ اما اولین تلفنهمراه که از دوربین دوگانه استفاده میکرد، HTC EVO 3D بود که میتوانست با استفاده از ماژول دوربین دوگانهی خود عکس و فیلم سهبعدی تهیه کند. بااینحال، استفاده از دوربینهای دوگانه سالهای زیادی فراموش شد تا باز شرکت HTC گوشیهای M8 و +M9 را با دوربینهای دوگانه معرفی کرد.
حسگرهای ثانویهی استفادهشده چه قابلیتهایی دارند؟
درابتدا، باید به این موضوع اشاره کنیم که در عکاسی با دوربینهای حرفهای، عکاس بسته به شرایط و خواستههایش از لنز مخصوص (تلهفوتو، واید و…) استفاده میکند تا عکس دلخواهش را ثبت کند. بااینحال، در گوشیهای خوب هوشمند دست شرکتهای سازنده کمی بسته است؛ چون نمیتوان بهترین موبایل های هوشمند را ضخیم ساخت تا از انواع لنزها و حسگرهای مختلف در آنها استفاده کرد.
در اینجا، بحث استفاده از چند دوربین مطرح میشود. استفاده از چند دوربین باعث میشود گوشی هوشمند بتواند عکسهایی با ویژگیهای جدید ازجمله حالت پرتره، عکاسی سهبعدی، تصویربرداری با لنز عریض، بزرگنمایی اپتیکال (بدون افت کیفیت) ثبت کند. همچنین، با دوربین اضافی میتوان عکسهایی با دامنهی دینامیک بهتر و گستردهتری ثبت کرد. نکتهی درخورتوجه این است که استفاده از حسگر ثانویه میتواند حتی به ارتقای تصویربرداری در نور کم یا شب منجر شود.