با گسترش بازیهای موبایل، این روزها بسیاری از کمپانیهای بزرگ دنیا به دنبال تولید کنسولهای گیمینگ کوچک و با قابلیت حمل آسان هستند. اما ایده ترکیب این کنسول بازی با یک گوشی هوشمند نیز بسیار جذاب به نظر میرسد.
بسیاری از کاربران در هنگام خرید گوشیهای هوشمند، به صورت ویژه به عملکرد آن در هنگام ثبت عکس و ویدیوها توجه دارند. اما بخش دیگری از کاربران، تنها به خرید از یک برند خاص فکر میکنند. با وجود این، بخش دیگری از کاربران هستند که بیش از هر چیز به عملکرد گوشیهای هوشمند در هنگام اجرای بازیها توجه دارند و دوست دارند که گوشی جدید آنها قادر باشد با بهترین جزییات گرافیکی و نرخ فریم، بازیها را به نمایش درآورد.
به این منظور به گوشیای نیاز داریم که با استفاده از پردازنده و هسته گرافیکی قدرتمند، عملکرد خوبی را فراهم آورد و همچنین یک صفحه نمایش بزرگ و با وضوح بالا را در اختیار داشته باشد. دسترسی به یک باتری با ظرفیت بالا و شارژدهی مناسب، اسپیکرهای استریو قدرتمند و همچنین حاشیه کافی در اطراف نمایشگر برای نگاه داشتن گوشی در وضعیتهای مختلف نیز میتواند برای بهترین گوشی برای گیم یک امتیاز ویژه محسوب شود.
ردمی نوت 10S شیائومی
«ردمی نوت 10 اس شیائومی» گوشی هوشمند خوشدست و سبکوزنی است که برای بازیکردن در محدوده قیمتی ۵ میلیون تومان میتواند مناسب باشد؛ چراکه تراشهی میانرده و نسبتاً قوی مدیاتک هلیو G95 بهمدد گرافیک خوبش میتواند ازپسِ اجرای بازیهای مختلفی با تنظیمات گرافیکی حداقلی و بین ۴۰ تا ۵۰ fps اجرا کند. نمایشگر ۶٫۴۳ اینچ AMOLED، اسپیکرهای استریو و باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی بههمراه شارژ سریع ۳۳ وات نیز در بهبود تجربهی گیمینگ تأثیر مثبتی خواهند داشت.
در این بازهی قیمتی، گوشی جدیدتر «پوکو M4 پرو شیائومی 5G» با تراشهی بهروزتر و قدرت تقریباً یکسان با ردمی نوت 10s نیز وجود دارد؛ ولی 10s در اکثر بازیها عملکرد بهتری از خود نشان میدهد و بهنظر میرسد هنوز تراشهی Dimensity 810 با پردازندهی گرافیکی Mali-G57 MC2 چندان برای بازیها بهینه یا اصطلاحاً Optimize نشده است.
گفته میشود تراشه بهکاررفته در پوکو M4 پرو ۵جی در بنچمارکهای AnTuTu 9 و GeekBench 5 بهترتیب حدود ۱۰ و ۲۰ درصد عملکرد بهتری از هلیو G95 موجود در ردمی نوت 10s دارد؛ اما در بنچمارکهایی برپایهی عملکرد گرافیکی مانند 3DMark، شرایط برعکس است.
همچنین بخوانید: دوره های برنامه نویسی موبایل flutter
ردمی نوت ۱۰ پرو شیائومی
تراشهی کارآمد هشت نانومتری Snapdragon 732G درکنار ۶ یا ۸ گیگابایت حافظهی رم در اجرای انواع بازیهای سنگین «ردمی نوت 10 پرو شیائومی» را بهخوبی همراهی خواهند کرد. این گوشی بازیهای محبوبی مانند پابجی موبایل و کال آو دیوتی موبایل را با تنظیمات گرافیکی بسیار بالا و ۴۰ تا ۵۰ FPS اجرا میکند و اگر گرافیک را تا High یا مدیوم پایین بیاوریم، نرخ فریم افزایش و ثبات خوبی را تجربه خواهد کرد.
همچنین نمایشگر ۶٫۶۷ اینچ ۱۲۰ هرتز AMOLED، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، باتری ۵۰۲۰ میلیآمپرساعتی و پشتیبانی از شارژ سریع ۳۳ وات از دیگر قابلیتهای ردمی نوت 10 پرو هستند که این گوشی را علاوهبر بازیکردن، برای استفادهی روزمره و عکاسی نیز به گزینهی مناسبی تبدیل میکند. وجود اسپیکرهای استریو و جک هدفون و فرستندهی مادونقرمز هم بر ارزش خرید این گوشی خواهد افزود.
ریلمی GT Master
«ریلمی GT مستر» بعد از افتوخیز قیمتی اخیر حالا در بازار موبایل ایران ارزش خرید خوبی پیدا کرده است. این گوشی ریلمی از همان تراشهی گوشیهای ارزندهای مانند گلکسی A73 و A52s سامسونگ استفاده میکند و با قیمتی بسیار مناسبتر فروخته میشود.
با مبلغی حدود ۷ میلیون تومان میتوان نسخهی مجهز به ۶ گیگابایت حافظهی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی آن را تهیه کرد که بهلطف وجود تراشهی بهینه و پایدار Snapdragon 778G ازپس اجرای انواع بازیهای سنگین با تنظیمات گرافیکی بالا و نرخفریم ثابت حدود ۶۰ برمیآید.
ریلمی جی تی مستر با داشتن نمایشگر ۶٫۴۳ اینچ ۱۲۰ هرتز سوپر AMOLED و دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی و باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ سریع ۶۵ وات برای استفاده روزمره هم یکی از بهترین گزینهها است.
شیائومی پوکو F3
با بودجهای نزدیک به ۷/۵ میلیون تومان، میتوانید گوشیهایی با تراشهی پرچمدار تهیه کنید. «پوکو F3» ارزانترین گوشی هوشمندی است که از Snapdragon 870 قدرت میگیرد؛ تراشهای که از Snapdragon 865 Plus قدرتمندتر است. بدینترتیب، پوکو F3 قدرت بیشتری درمقایسهبا پرچمداران سالیان گذشته مثل شیائومی می 10 یا وان پلاس 8 دراختیارتان قرار میدهد.
قدرت پردازشی Snapdragon 870 بهقدری است که میتواند اکثر بازیها را با نرخ فریم پایدار و تنظیمات گرافیکی بالا اجرا کند. بهلطف نمایشگر ۱۲۰ هرتزی پوکو F3 میتوانید بازیهایی که از نرخ فریمهای بیش از ۶۰ فریمبرثانیه پشتیبانی میکنند، بدون محدودیت تجربه کنید؛ البته این گوشی هنوز پابجی موبایل را با نرخ فریم ۹۰ نمیتواند اجرا کند که ظاهراً این قضیه به سازندهی بازی بازمیگردد.
درحقیقت، پوکو F3 تمام انتظارات گیمرها از گوشی گیمینگ در بخش نمایشگر، تراشه و… را بهخوبی برآورده میکند. البته بزرگترین ضعف گوشی پوکو را میتوان دوربینهای ناکارآمد و ضعیف دانست که البته برای گیمرهای موبایل اهمیت زیادی ندارد. بهعلاوه نبود جک ۳٫۵ میلیمتری هدفون و پشتیبانینکردن از کارت حافظهی جانبی نیز از دیگر ضعفهای گوشی خوشقیمت پوکو F3 محسوب میشوند.